trueliving
New member
Diyet Kırmızı Biber Kızartması
Malzemeler:
Kırmızı biberleri yıkayıp sap kısmının biraz altından kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Boyuna ikiye, enine dörde bölün.
Bir kaşık zeytinyağını bir teflon tencereye koyup dibinin tamamen yağlanmasını sağlayıp tencereyi ısıtın.
Tencere ısınınca biberleri içine koyup altını kısın.
Biberler suyunu salıp çekmeye yakın tencerenin altını açıp tencereyi sallayarak tüm biberlerin kızarmasını sağlayın.
Biberlerin kabuklarından hoşlanmıyorsanız kızartma işlemi bittiğinde kolaylıkla kabuklarını alabilirsiniz.
Bolca sarımsaklı yoğurt yapıp biberleri içine atın, karıştırın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 kg. kırmızı biber
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Sarımsak
- Yoğurt
Kırmızı biberleri yıkayıp sap kısmının biraz altından kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Boyuna ikiye, enine dörde bölün.
Bir kaşık zeytinyağını bir teflon tencereye koyup dibinin tamamen yağlanmasını sağlayıp tencereyi ısıtın.
Tencere ısınınca biberleri içine koyup altını kısın.
Biberler suyunu salıp çekmeye yakın tencerenin altını açıp tencereyi sallayarak tüm biberlerin kızarmasını sağlayın.
Biberlerin kabuklarından hoşlanmıyorsanız kızartma işlemi bittiğinde kolaylıkla kabuklarını alabilirsiniz.
Bolca sarımsaklı yoğurt yapıp biberleri içine atın, karıştırın.
Afiyet olsun.