Yumurtalı Kabak

Mucahit

Member
Yumurtalı Kabak


4 kabak
2 kuru soğan
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Soğanları soyup yarım ay şeklinde ince doğrayın.
Tavada tereyağını eritip soğanları pembeleşene dek kavurun.
Yumurtaları çırparak soğanlara ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin.
Kabakları kazıyıp enine ve boyuna dörde bölerek irice zar formunda doğrayın.
Kabak, tuz, karabiber ve pul biberi pişen soğanlı yumurtaya ekleyin. Üç dört dakika karıştırarak kavurun.
Doğranmış dereotunu da ekleyip bir iki kez karıştırın.
Salçayı bir bardak sıcak suda eritin. Tencereye ekleyin.
Kısık ateşte ağzı kapalı olarak yirmi dakika pişirin.
Suyunu çekmemişse ağzı açık tencerede yüksek ateşte suyu bitene dek karıştırarak kavurun.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.