Acılı Mısır Unu Çorbası
Çorba tenceresinde tereyağını kızdırıp soğanları kavurun.
Üzerine üç bardak su ekleyip kaynatın.
Dört yemek kaşığı mısır ununu bir bardak suda tarhanayı sulandırır gibi, boza kıvamında sulandırın.
Yavaş yavaş tenceredeki çorbaya eklerken bir yandan da sürekli karıştırın.
Karışım kaynadıktan sonra koyu bir kıvama gelene dek suyunu ayarlayın.
Acı kuru biberi elinizle ufalayıp ekleyin. Bir taşım kaynatın.
Çorba piştikten sonra bir kaşık zeytinyağında kırmızı toz biber ve kuru naneyi kavurup kızgın yağı çorbaya dökün.
Hemen servis yapın.
Afiyet olsun.
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, kırmızı toz biber, kuru nane
- 1 adet acı kuru biber
Çorba tenceresinde tereyağını kızdırıp soğanları kavurun.
Üzerine üç bardak su ekleyip kaynatın.
Dört yemek kaşığı mısır ununu bir bardak suda tarhanayı sulandırır gibi, boza kıvamında sulandırın.
Yavaş yavaş tenceredeki çorbaya eklerken bir yandan da sürekli karıştırın.
Karışım kaynadıktan sonra koyu bir kıvama gelene dek suyunu ayarlayın.
Acı kuru biberi elinizle ufalayıp ekleyin. Bir taşım kaynatın.
Çorba piştikten sonra bir kaşık zeytinyağında kırmızı toz biber ve kuru naneyi kavurup kızgın yağı çorbaya dökün.
Hemen servis yapın.
Afiyet olsun.