Kuru İncir Tatlısı

Mucahit

Member
Kuru İncir Tatlısı

  • 15 adet kuru incir
  • 4 adet karanfil
  • 250 gr. ceviz
Şerbeti için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Üzerine:
  • Kaymak
Kuru incirleri sıcak suya koyun. İyice yumuşamalarını bekleyin.
Üstlerindeki sap kısmını kesip parmağınızla ortalarını açın.
Cevizleri irice dövün.
İncirlerin içini cevizle doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin.
Şerbeti için su, şeker ve yarım limon suyunu kaynayana dek pişirin. Tepsideki cevizli incirlerin üzerine dökün. Dört adet karanfili de tepsideki suya ekleyin.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınızda bir kaşık yardımıyla tepsideki sıcak şerbeti tatlıların üzerine dökün. Soğumasını bekleyin.
Servis tabağına alıp üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koyun. İnce dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.