Pırasa Mücveri

Ferhat

New member
Pırasa Mücveri

  • 2 pırasa
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tutam dereotu
  • Karabiber, tatlı toz kırmızı biber, tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Yapılışı:
Pırasaları yıkayıp ince doğrayın. Az miktarda kaynar suya atıp bir dakika haşlayın, kevgire koyup elinizle bastırarak sularının iyice süzülmesini sağlayın. Sularının süzülmesi önemlidir.
Havucu rendeleyin.
Pırasa, havuç, dereotu, yumurta, tuz ve baharatları iyice karıştırın.
Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak koyuca bir bulamaç elde edin.
Geniş bir teflon tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp tahta kaşık yardımıyla bulamaçtan bir parça akıtın. Üzerine hafifçe bastırın. Bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirerek mücverlerin her iki yüzünü kızartın.
Sıcak ya da soğuk olarak, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.